Artikkelit aiheesta: Verkkotunnukset

Verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavain

Verkkotunnus voidaan siirtää verkkotunnusvälittäjältä (.fi-verkkotunnukset) tai rekisterinpitäjältä toiselle avainkoodin avulla. Tavallisesti tarvitset avainta, kun olet siirtämässä verkkotunnusta Avaruus.netiin tai Avaruus.netiltä pois toiselle palveluntarjoajalle.

Avaimen hakeminen verkkotunnukselle

Kun verkkotunnus on jo Avaruus.netin hallinnassa, saat avaimen haettua kirjautumalla asiakassivuille tai menemällä suoraan verkkotunnuksen irtisanomissivulle. Sinun tulee irtisanoa verkkotunnus avaimen hakemisen yhteydessä, sillä kun siirrät verkkotunnuksen muualle, Avaruus.net ei enää voi hallita sitä eikä uudistaa sen voimassaoloaikaa. Irtisanominen tehdään aina siten, että verkkotunnus on voimassa viimeiseen voimassaolopäivään asti, ja voit siirtää avaimen saatuasi verkkotunnuksen milloin itse haluat.

Hae avain asiakassivuilta

Kirjaudu asiakassivuille omalla kirjautumistunnuksellasi.
Valitse vasemmalta päävalikosta Tilaukset. Avautuvalta sivulta paina Irtisano palveluita -painiketta.
Irtisanomissivulla valitse verkkotunnus, jonka avaimen haluat hakea. Napsauta verkkotunnuksen kohdalta, jolloin sinulle avautuu popup-ikkuna.
Laita rasti ruutuun "Lähettäkää minulle avain verkkotunnuksen siirtoa varten" ja paina Vahvista.
Tarvittaessa voit samassa ilmoituksessa irtisanoa myös muita palveluita.
Kun kaikki halutut palvelut on irtisanottu, lähetä irtisanomisilmoitus painamalla Lähetä irtisanomisilmoitus -painiketta.

Irtisanomisilmoituksen lähettämisen jälkeen sinulle lähetetään avaintiedot n. 5 min kuluessa sähköpostitse.

.fi-verkkotunnusten osalta avain on voimassa kuukauden. Mikäli avain vanhenee, olethan yhteydessä asiakaspalveluun.

Päivitetty: 12/06/2022