Artikkelit aiheesta: Verkkotunnukset

Verkkotunnuksen zone-tietueet

DNS-tietueet

Verkkotunnuksen DNS-tietueet (ts. zone-tietueet) ovat verkkotunnuksen nimipalvelussa ohjeet, jotka antavat tietoa verkkotunnuksesta - esimerkiksi siitä, mikä IP-osoite tai isäntänimi on liitetty mihinkin verkkotunnukseen tai aliverkkotunnukseen ja miten sähköpostiliikenne ohjautuu.

Jos käytät pelkästään Avaruus.netin palveluita verkkotunnuksellasi, sinun ei tarvitse tehdä koskaan mitään muutoksia DNS-tietueisiin. Jos hajautat palveluita muualle, teet itse tarvittavat muutokset tietueisiin kolmannen osapuolen ohjeiden mukaisesti.

Muutoksien tekeminen tietueisiin

Kaikki muutokset tehdään asiakassivuilla. Mikäli et tiedä, mitä muutoksia tietueisiin tulee tehdä, pyydäthän ohjeet taholta, joka muutoksia pyytää tekemään.

Kirjaudu asiakassivuille.
Mene päävalikosta kohtaan Verkkotunnukset ja valitse avautuvalta sivulta verkkotunnuksesi kohdalta Hallinta.
Valitse nyt välilehti Zone-tietueet ja näet kaikki verkkotunnuksen zone-tietueet listattuna välilehdellä.

Tietueen lisääminen

Paina painiketta Lisää uusi tietue.
Anna tietueen tyyppi sekä tietueen muut tiedot ja tallenna.

Tietueen muokkaaminen

Mikäli tietue on lukittuna, avaa ensin lukko painamalla lukkoikonia.
Voit muokata tietueen kohdearvoa suoraan kenttään tai muokata kaikkia arvoja painamalla kynäpainiketta.

Kun olet lisännyt uuden tietueen tai muokannut tietuetta, tietue näkyy tietueiden listassa vihreällä kehyksellä ympäröitynä. Tämä tarkoittaa, että tietue tullaan päivittämään seuraavana tasatuntina nimipalveluun. Jos haluat päivittää muutoksen heti, voit painaa Päivitä heti -painiketta.

Tietueen poistaminen

Mikäli tietue on lukittuna, avaa ensin lukko painamalla lukkoikonia.
Voit asettaa tietueen poistettavaksi painamalla poistoikonia.

Ongelmatilanteita?

Jos uuden tietueen lisääminen ei onnistu, tarkista, että vastaava tietue ei ole jo voimassa. Esimerkiksi samalla osoitteella CNAME- ja A-tietue ei voi olla yhtäaikaa voimassa. Poista tarvittaessa siis vastaava tietue, ennen kuin lisäät uuden tilalle.

Päivitetty: 16/02/2023