Artikkelit aiheesta: Uusille asiakkaille

Helppo aloitus

Pääkäyttäjätunnukset

Olet saanut avausvahvistuksen sähköpostitse. Avausvahvistuksessa on ilmoitettu käyttäjätunnus ja salasana (ns. pääkäyttäjätunnukset), joilla voit kirjautua asiakassivuille Avaruus.netissä. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteen muodossa.

Asiakassivut

Asiakassivuille pääset kirjautumaan kirjoittamalla selaimen osoiteriville https://www.avaruus.net ja napsauttamalla aukeavalta sivulta Kirjaudu. Vaihtoehtoisesti voit mennä suoraan osoitteeseen https://oma.avaruus.net.

Oletko unohtanut pääkäyttäjätunnuksen salasanan?

Jos olet unohtanut salasanan asiakassivuille, voit resetoida sen kirjautumissivulla Unohtuiko salasana? -toiminnolla.

Kotisivut näkyviin Internetiin

Palvelimelle on varattu tilaa kotisivujasi varten. Jos sinulla ei vielä ole kotisivuja tehtynä, Installatron-asentaja auttaa web-sovellusten (kuten WordPress-blogialustan) asentamisessa. Jos sinulla on omat kotisivut tehtynä, ne tulee siirtää palvelimelle, ennen kuin ne näkyvät Internetissä. Seuraa tällöin seuraavia askeleita:

Yhteys palvelimelle

Sinulla on useita vaihtoehtoja sivujen siirtämiseen palvelimelle (upload):

SFTP-yhteys (suositeltavin)
FTP-yhteys
FTP web-selaimella

FTP-ohjelmat ja -yhteysasetukset

Kokeneet käyttäjät voivat käyttää myös shell-yhteyttä.

Missä sivut näkyvät?

Asiakassivuilla kohdassa Asetukset -> Sivut näet kaikki osoitteet ja hakemistot, jonne sisältö tulee ladata. Oletuksena hakemiston poluksi tulee: ~/public/omaverkkotunnus.fi

Sähköposti

Palvelimelle on varattu tilaa sähköposteille. Ennen kuin saat sähköpostin toimimaan, sinun tulee suorittaa seuraavat askeleet.

Luo sähköpostiosoite asiakassivuilla

Kirjaudu asiakassivuille ja napsauta päävalikosta kohtaan Sähköposti. Voit luoda kahdenlaisia sähköpostiosoitteita:

sähköpostilaatikoita
sähköpostiohjauksia tai -aliaksia

Sähköpostilaatikkoon (eli sähköpostitiliin) voit kerätä saapuneita ja lähteneitä sähköposteja. Laatikkoa voit lukea esimerkiksi kotikoneeltasi sähköpostiohjelmalla tai Webmaililla.
Sähköpostiohjaus on sähköpostiosoite, jonne lähetetyt sähköpostit ohjautuvat automaattisesti johonkin toiseen sähköpostiosoitteen (joka voi olla sähköpostilaatikko tai edelleen ohjausosoite), esim: matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fimatti.meikalainen@gmail.com

Kun luot sähköpostiosoitteen, tulee se heti toimintaan.

Sähköpostin käyttäminen

Kun sähköpostiosoite on luotu, voit alkaa käyttää sitä. (Huom: Sähköpostiohjauksen kohdalla tilanne on yksinkertainen: sähköpostit alkavat ohjautua toiseen, määrittelemääsi osoitteeseen.)

Sähköpostilaatikon käyttöönottaminen vaatii kuitenkin vielä lisätoimenpiteitä. Ensin sinun tulisi päättää, miten haluat sähköpostia lukea. Avaruus.net tarjoaa Webmailin, jota voit käyttää joustavasti tietokoneesta tai Internet-yhteydestä riippumatta esim. kotikoneelta, työpaikalta tai vaikka matkoilla hotellihuoneesta. Webmailin sijasta (tai lisäksi) voit käyttää sähköpostiohjelmaa, joka tulee asentaa tietokoneellesi ja/tai mobiililaitteeseesi.

Jatka tästä sähköpostiohjelman käyttöönottoon

Päivitetty: 27/03/2022