Jos sinulla on sähköpostipalvelu tilaamassasi palvelussa, voit seurata alla olevia ohjeita sähköpostiohjelman käyttöönottoon liittyen. Jos et ole vielä tehnyt sähköpostitiliä, tee se ensin asiakassivuilla (päävalikosta kohdassa Asetukset -> Sähköposti). Sähköpostiohjelman sijasta tai rinnalla voit käyttää myös Webmailia.

Sähköpostiohjelma

Sähköpostiohjelma on esim. tietokoneelle tai mobiililaitteelle asennettava ohjelmisto, jolla voit lukea ja kirjoittaa sähköpostia. Alla on listattu joitakin suosituimpia ja käytetyimpiä sähköpostiohjelmia tietokoneelle ja mobiililaitteille.

Tietokoneelle

Microsoft Windows

Windows Mail / Outlook (Napsauta tästä ohjeeseen)
Mozilla Thunderbird (Napsauta tästä lataakseksi)

Mac OS X

Mail
Mozilla Thunderbird (Napsauta tästä lataakseksi)

Linux

Mozilla Thunderbird (Napsauta tästä lataakseksi)

Mobiili

Android-laitteet (Napsauta tästä ohjeeseen)
iPhone / iPad (https://support.apple.com/fi-fi/HT201320)

Seuraathan ensisijaisesti mobiililaitteesi käyttöohjeita.

Yhteysasetukset

Kun olet asentanut mieleisesi sähköpostiohjelman koneellesi, aseta ohjelmaan asetukset seuraavasti:

Sähköpostin vastaanottaminen ja lukeminen

Sähköpostiohjelmaan laitetaan asetukset saapuvalle sähköpostille käytettävän protokollan (POP3, SSL POP3, IMAP tai SSL IMAP, ks. alla) mukaisesti. Käytettävä salasana on asiakassivuilla sähköpostilaatikolle asetettu salasana.

POP3

Mail Server / Incoming Server / Saapuvan postin palvelin: mail.avaruus.net
Username / Login Name / Käyttäjänimi: matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi
Port / Portti: 110

SSL POP3 (suojattu yhteys)

Mail Server / Incoming Server / Saapuvan postin palvelin: mail.avaruus.net
Username / Login Name / Käyttäjänimi: matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi
Port: 995

IMAP

Mail Server / Incoming Server / Saapuvan postin palvelin: mail.avaruus.net
Username / Login Name / Käyttäjänimi: matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi
Port: 143

SSL IMAP (suojattu yhteys)

Mail Server / Incoming Server / Saapuvan postin palvelin: mail.avaruus.net
Username / Login Name / Käyttäjänimi: matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi
Port: 993

Muistathan, että et saa yhteyttä sähköpostilaatikkoon, jos et ole luonut sitä ensin asiakassivuilla kohdassa Sähköposti.

Sähköpostin lähettäminen

Voit lähettää sähköpostia käyttäen oman internet-operaattorisi SMTP-palvelinta. SMTP-palvelimen nimi asetetaan sähköpostiohjelman asetuksissa kenttään, joka on tavallisesti ”SMTP Server”, ”Outgoing mail server” tai ”Lähtevän postin palvelin”.

Alla on listattu joidenkin suomalaisten operaattorien SMTP-palvelimia. Jos operaattorisi puuttuu listasta, otathan yhteyttä operaattoriisi SMTP-palvelimen selvittämiseksi.

Elisa: smtp.kolumbus.fi
Sonera: mail.inet.fi
DNA: smtp.dnainternet.net
Welho: smtp.welho.com
PPO: smtp.kotinet.com

Port / Portti: 25
SSL: POIS PÄÄLTÄ
Autentikointi/sähköpostilaatikon tunnusten lähettäminen: POIS PÄÄLTÄ

Jos et voi käyttää operaattorisi SMTP-palvelinta, voit käyttää vaihtoehtoisesti myös Avaruus.netin SMTP-palvelua.