FTP-yhteys web-palvelimelle

FTP on tavallisin tapa siirtää kotisivut palvelimelle. Suosittelemme käyttämään suojattua SFTP-yhteyttä tietoturvasyistä.

FTP-asiakasohjelma

Tarvitset FTP-asiakasohjelman FTP-yhteyden muodostamista varten. Voit ladata ohjelman eri käyttöjärjestelmille.

Microsoft Windows

WinSCP
Filezilla

Mac OS X

Filezilla

Linux

Filezilla

Yhteysasetukset

FTP-yhteyden muodostamiseen tarvitset yhteysasetukset, jotka annat FTP-ohjelmallesi. Asetukset saat kirjautumalla Oma Avaruus -asiakassivuille osoitteessa https://oma.avaruus.net. Mene vasemmalta päävalikosta kohtaan Asetukset -> Sivut ja valitse avautuvalta sivulta välilehti Yhteydet palvelimelle. Välilehdeltä löydät FTP-tunnukset (käyttäjätunnus ja salasana) tai voit hakea shell-yhteyden (SSH) salasanan.

Seuraavassa on käytetty Filezilla-ohjelmaa esimerkkinä.

Username/Käyttäjätunnus: (sama kuin tilin nimi)
Password/Salasana: (saat asiakassivuilta)
Host address/Isäntänimi: www.OMADOMAIN.FI

Korvaa OMADOMAIN.FI varsinaisella verkkotunnuksellasi.

Eri tapoja yhteyden muodostamiseen

HUOM! Alla olevilla kahdella yhteystavalla salasanana käytetään normaalia FTP-salasanaa, joka näkyy asiakassivuilla kohdassa Asetukset -> Sivut -> Välilehti: Yhteydet palvelimelle.
Protocol: SFTP - SSH File Transfer protocol
Port: 23

Protocol: FTP - File Transfer Protocol (suojaamaton, ei suositella)
Port: 21

HUOM! Alla olevalla yhteystavalla (Porttia 22 käytettäessä salasanana käytetään shell-salasanaa, joka tulee hakea erikseen asiakassivuilla kohdassa Asetukset -> Sivut -> Välilehti: Yhteydet palvelimelle.
Protocol: SFTP - SSH File Transfer protocol
Port: 22

Hakemistorakenne kotihakemistossa

Maailmalle näkyvät tiedostot ladataan hakemistoon: /public/html tai /public/OMADOMAIN.FI
Polun voit tarkistaa asiakassivuilta (Asetukset -> Sivut).

Lokitiedot löytyvät hakemistosta /logs
Statistiikka löytyy hakemistosta /stats

Päivitetty: 23/03/2022