PHP - web-palomuuri

Web-palomuuri on sivullesi / osoitteellesi oletuksena päälle laitettu palomuuri, joka on tarkoitettu estämään joitakin yleisimpiä hyökkäyksiä (SQL injection jne.) ja PHP:n virheellistä tai riskialtista toimintaa.

Jos PHP-skriptin suorituksena aikana selaimeen tulee virheilmoitus (503) "Web-palomuuri on estänyt PHP-skriptin suorittamisen ja/tai PHP-skriptin virheilmoituksen näyttämisen.", web-palomuuri on blokannut skriptin ajamisen.

Arvioi ensin, mistä voisi johtua suorituksen blokkaaminen.
Jos skripti on itse koodaamasi, tarkista koodin tietoturva.
Jos skripti ei ole itse koodaamasi ja tarvitset kyseistä (blokattua) ominaisuutta, arvioi skriptin turvallisuus ja ota tarvittaessa palomuuri väliaikaisesti tai pysyvästi pois päältä.

Web-palomuurin voi ottaa väliaikaisesti pois päältä. Yksi hyvä käytäntö on pitää palomuuri päällä, mutta ottaa se pois käytöstä aina silloin, kun teet sellaisia toimintoja, jotka vaativat palomuurin ottamisen pois päältä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, web-palomuurin voi ottaa myös tarvittaessa kokonaan pois päältä.

Web-palomuurin hallinta

Web-palomuuri on asetettu jokaiselle osoitteelle erikseen. Voit siis säätää jokaiselle osoitteelle web-palomuurin erikseen päälle tai pois päältä.

Kirjaudu asiakassivuille osoitteessa https://oma.avaruus.net
Valitse päävalikon kohta Asetukset -> Sivut.
Näet nyt kaikki web-osoitteesi listassa. Valitse haluamasi osoitteen kohdalta Muokkaa.
Avautuvassa ikkunassa valitse Lisäasetukset ja siellä valintalaatikko Web-palomuuri päällä.

Päivitetty: 26/03/2022