Kotisivukone - evästeet (cookies)

Kotisivukoneella tehdylle sivulle saat liitettyä kolmannen osapuolen palvelun evästeiden listaamiseen ja hallitsemiseen.

Eräitä palveluita

Cookieyes.com (ilmaisversiolla saa suomenkielisen bannerin)
Cookiebot.com (ilmaisversiolla ei saa suomenkielistä banneria)

Näistä saat ilmaisen palvelun pienelle sivulle. Kun lisäät palvelusta saamasi skriptin / skriptit sivullesi, voi kotisivukoneen oletusbannerin ottaa pois päältä (ei ole nykyisten säännösten mukainen).

Ohjeet Cookiebotin käyttöä varten

Voit näitä ohjeita soveltaen lisätä myös Cookieyes.comin evästeikkunan skriptin.

Varmista ensin, että olet Kotisivukoneen muokkaustilassa. Noudata sitten seuraavia askelia.

Kotisivukoneen oman bannerin ottaminen pois päältä

Valitse vasemmalta paneelista Asetukset -> Kotisivun asetukset -kohdan alta Yhteystiedot.
Kytke pois "Näytä evästeiden tiedot".

Ensimmäisen Cookiebot-skriptin lisääminen head-tagin sisään

Valitse vasemmalta paneelista Asetukset -> Kotisivun asetukset -kohdan alta SEO ja Analytics.
Etsi kohta "Lisää omaa koodia" ja varmista, että lisäät koodin </head> -valinnan ollessa päällä, esim:
<script id="Cookiebot" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="ID" data-blockingmode="auto" type="text/javascript"></script>
Muista vielä tallentaa Tallenna muutokset -painikkeella.

Toisen Cookiebot-skriptin lisääminen sivun sisältöön (esim. alhaalle)

Valitse vasemmalta paneelista Sisältö ja valitse pienemmästä valikosta Ohjelmat, jolloin valikkoon tulee valittavaksi "Mukautettu HTML-koodi".
Kirjoita nyt avautuvaan kenttään koodisi, esim:
<script id="CookieDeclaration" src="https://consent.cookiebot.com/ID/cd.js" type="text/javascript" async></script>
Paina koodin kirjoitettuasi Jatka-painiketta ja sisältölohko lisätään sivulle.
Nyt voit siirtää sisältölohkon esimerkiksi sivun alalaitaan painamalla lohkon vasemmasta yläkulmasta rataspainikkeen vierestä ja vetämällä sitten lohko alas.

Skripteissä oleva ID luonnollisesti korvataan varsinaisella tunnistella, jonka olet saanut Cookiebotilta. Varmista tietysti myös, että Cookiebotilla olet rekisteröinyt oikean verkkotunnuksen (ei testiosoitetta tms.).

Kun olet varmistanut, että cookiebanneri toimii eikä sivulle ilmesty virheilmoituksia Cookiebotin päästä, voit piilottaa sisältölohkon pois sivulta, jotta sitä ei näytetä tekstinä (javascript-popup kuitenkin aktivoituu normaalisti, vaikka sisältölohko piilotetaankin).

Sisältölohkon piilottaminen

Valitse lohkon vasemmalta yläkulmasta rataspainike (Lohkon asetukset) ja sitten etsi kohta "Oletusnäkyvyys". Kytke se pois päältä, ja sitten valitse vielä kaikki laitteet (kolme eri laitetta) pois päältä.
Muista vielä tallentaa Tallenna muutokset -painikkeella.

Päivitetty: 19/02/2023