PHP - virhetilanteiden selvitys

Kun PHP-skriptiä ei voida suorittaa tai suoritus keskeytyy syystä tai toisesta, web-selaimelle palautetaan tavallisesti yleisluontoinen Internal Server Error tai vaihtoehtoisesti PHP tulostaa virheen suorituksestaan. Alle on koottu tavallisimmat syyt virheelle. Käy tarkistuslista huolellisesti läpi. Jos kyse on valmisohjelmistosta, käy huolellisesti läpi myös ohjelmiston omat asennusohjeet ja ota tarvittaessa yhteyttä ohjelmiston kehittäjän tukipalveluun.

Internal Server Error - tarkistuslista

PHP-skripti on siirrettävä palvelimelle ASCII-muodossa.
Suoritettavalle PHP-skriptille on annettava CHMOD 755 -tiedosto-oikeudet.
Hakemistolla, jonka sisällä suoritettava PHP-skripti sijaitsee, on oltava enintään CHMOD 755. Tämä tarkoittaa käytännössä, että hakemistolla ei saa olla "groupilla" kirjoitusoikeuksia (g+w) eikä "othersilla" kirjoitusoikeuksia (o+w). CHMOD 777 ei siis käy.

Vinkki: Esim. WordPress-ohjelmiston teemojen lataaminen selaimesta käsin sekä joiden lisäosien toimivuus saattavat vaatia web-palomuurin pois päälle laittamisen. Jos saat odottamattomia virheitä WordPressin sisällä, kokeile ottaa väliaikaisesti web-palomuuri pois päältä.

PHP Fatal error

Fatal error: Allowed memory size of n bytes exhausted (tried to allocate m bytes)

Skriptin ajo on ylittänyt PHP-muistin määrän ja suoritus on keskeytynyt. Voit nostaa PHP-muistin määrää seuraavasti:

Kirjaudu asiakassivuille osoitteessa https://oma.avaruus.net
Valitse päävalikon kohta Asetukset -> Sivut.
Näet nyt kaikki web-osoitteesi listassa. Valitse haluamasi osoitteen kohdalta Muokkaa.
Avautuvassa ikkunassa valitse PHP-asetukset ja siellä aktivoi omat PHP-määritykset. Säädä memory_limit isommaksi, kunnes skriptin ajaminen taas onnistuu.

Mikäli tarvitset 256 Mt, 512 Mt tai enemmän muistia, voidaan sitä lisätä lisäpalveluna. Olethan yhteydessä tällöin asiakaspalveluun.

Päivitetty: 03/03/2024