Artikkelit aiheesta: Tilin hallinta ja laskutus

Sopimuksen siirtäminen

Sopimuksen siirto tehdään asiakassivujen kautta kohdassa Yhteystiedot ja sen tekee tämän hetkinen haltija/sopimusyhteyshenkilö. Asiakassivujen kautta tehtynä siirrosta ei koidu kustannuksia kummallekaan osapuolelle.

Sopimuksen siirto tehdään aina tilikohtaisesti. Kun yksittäinen tili siirretään, kaikki sen alla olevat palvelut sekä verkkotunnukset siirretään uudelle haltijalle.

On kaksi tapaa siirtää sopimus:

Ensimmäinen tapa on muuttaa yhteystiedot niin, että sinä itse säilyt yhteyshenkilönä. Käytä tätä tapaa esimerkiksi silloin, kun oman yrityksesi y-tunnus ja/tai nimi muuttuu, tai kun sopimus siirtyy yritykseltä toiselle ja olet edelleen yhteyshenkilönä. Hyppää tällä sivulla otsikon Yhteystietojen päivittäminen alle.

Toinen tapa on siirtää sopimus kokonaan itseltäsi jollekin toiselle taholle, joka saa uudet tunnukset palveluun. Jatka siirron askeleisiin (alla):

Siirron askeleet

Sinulla tulee olla kaikki uuden haltijan yhteystiedot, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitteen perusteella uudelle käyttäjälle luodaan uusi käyttäjätili siirron yhteydessä. Uuden haltijan tulee vahvistaa palvelun siirto itselleen ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Kirjaudu asiakassivuille omalla kirjautumistunnuksellasi.
Tarkista, että sinulla on auki se tili, jonka haluat siirtää. Tilin nimen näet vasemmassa yläkulmassa.
Valitse vasemmalta päävalikosta Yhteystiedot. Avautuvalta sivulta valitse Vaihda haltija -painike.
Valitse "Luon uuden erillisen käyttäjätilin (käyttäjätili ei tule profiilini eikä hallintaani)".
Anna sen jälkeen uuden yhteyshenkilön tiedot ja paina Seuraava.
Paina Anna yhteystiedot -painiketta ja etene toiminto läpi.
Paina Seuraava ja etene läpi koko toiminto.
Nyt, kun Vaihda haltija -toiminto on tehty, uuden haltijan sähköpostiosoitteeseen on lähetetty hänen oma kirjautumistunnuksensa ja salasanansa. Pyydä uutta haltijaa kirjautumaan sisään asiakassivuille ja vahvistamaan siirron.
Kun siirto on vahvistettu, saatte molemmat (sekä vanha haltija että uusi haltija) vahvistussähköpostin sopimuksen siirrosta.

Huom! Jos uusi haltija ei vahvista siirtoa omalta puoleltaan, sopimuksen siirto ei toteudu.

Yhteystietojen päivittäminen (y-tunnus/yhteisön nimi), yhteyshenkilö säilyy ennallaan

Kirjaudu asiakassivuille omalla kirjautumistunnuksellasi.
Tarkista, että sinulla on auki se tili, jonka haluat siirtää. Tilin nimen näet vasemmassa yläkulmassa.
Valitse vasemmalta päävalikosta Yhteystiedot. Avautuvalta sivulta valitse Vaihda haltija -painike.
Valitse "Nimeän tahon, jota edustan tai jonka valtuuttamana toimin (nimetty kontakti tulee omaan profiiliini)".
Paina Lisää yhteystieto -painiketta ja etene toiminto läpi.
Paina Seuraava ja etene läpi koko toiminto.
Nyt, kun Vaihda haltija -toiminto on tehty, uudeksi haltijaksi on päivitetty uudet tiedot.

Verkkotunnuksen siirto uuden omistajan nimiin / tietojen päivittäminen rekisteriin

Kun uusi haltija on kirjautunut ensimmäisen kerran palveluun ja vahvistanut siirron, hän voi päivittää verkkotunnuksen käyttäjän uudet tiedot verkkotunnusrekisteriin. Päivittäminen tapahtuu kohdassa Verkkotunnukset -> Hallinta -> WHOIS-tiedot -välilehti.

Päivitetty: 02/03/2024